Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا بر نظر بسیاری از مراجع تقلید، بازی با آلات قمار در گوشی تلفن و کامپیوتر جایز نیست و در این‌ باره فرقی نمی‌کند یک نفر بازی‌کننده باشد یا چند نفر. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سرگرمی یکی از نکاتی است که در دین اسلام به آن توجه ویژه شده است. درواقع اسلام در عین اینکه از بیکاری و اشتغال به باطل نهی کرده است، توجه خاصی به موضوع سرگرم شدن دارد تا افراد در هر سن و شرایطی، شیوه و ابزاری برای سرگرمی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین پرهیز از هر نوع عمل گناه‌آلود و یا حتی لغو و بی‌نتیجه در قرآن و حدیث مورد نکوهش قرار گرفته تا حتی در اوقات فراغت از کار و تلاش هم دچار بیهودگی و بطالت نشویم. در این میان استفاده از ابزاری مانند پاسور، بازی بیلیارد و یا حتی تخت نرد یکی از سرگرمی‌هایی است که برخی افراد مخصوصاً جوان‌ها به آن روی می‌آورند.

خبرگزاری تسنیم برای آشنایی با احکام فقهی این نوع سرگرمی‌ها حتی بازی با آنها در گوشی‌های تلفن همراه و کامپیوتر را از نظر مراجع عظام تقلید مورد بررسی و بازخوانی قرار داده است.

بازی با رایانه

سؤال: بازی با آلات قمار به صورت تک نفره با رایانه چه حکمی دارد؟

همه مراجع (به جز بهجت و سیستانی): بازی با آلات قمار جایز نیست. خواه طرف مقابل شخص باشد یا رایانه.

آیات عظام بهجت و سیستانی: بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.

حکم بازی بیلیارد

سؤال: با توجه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن، نظر مراجع عظام تقلید در این خصوص چیست؟

آیات عظام امام خمینی، خامنه‌ای، تبریزی، صافی، فاضل، مکارم و نوری: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، بازی با آن جایز نیست؛ هرچند بدون برد و باخت باشد.

آیت‌الله وحید: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست.

آیت‌الله سیستانی: اگر در نظر عرف محل، وسیله‌ی قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست.

آیت‌الله بهجت: بازی با بیلیارد جایز نیست.

نظر مراجع تقلید درباره خروج خانم‌ها از خانه با اجازه همسرآشنایی با مسئولیت مهمی که هیچ‌گاه سلب نمی‌شودآغاز ثبت‌نام حوزه‌های علمیه سراسر کشور

تخت نرد

سؤال: حکم بازی با تخت نرد را بیان کنید؟

آیات عظام سیستانی، صافی و نوری: حرام است.

آیات عظام بهجت و وحید: بازی با نرد، اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و بدون آن بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.

بازی پاسور

سؤال: بازی ورق و یا پاسور چه حکمی دارد؟

آیات عظام امام، خامنه‌ای، تبریزی، صافی، نوری و وحید: بازی با آلات قمار ـ هرچند بدون برد و باخت ـ حرام است.

آیات عظام بهجت و مکارم: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون آن باشد، بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.

آیت‌الله فاضل: اگر در عرف از آلت قمار بودن خارج شده باشد و برد و باختی در کار نباشد اشکال ندارد.

آیت‌الله سیستانی: اگر به صورت برد و باخت باشد، حرام است و اگر بدون برد و باخت و شرط‌بندی باشد؛ چنانچه در عرف محل (شهر) از آلات قمار شناخته شود، بنا بر احتیاط واجب بازی با آن جایز نیست.

منابع:

پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی؛ سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)الاستفتائات؛ امام خمینیاجوبه الاستفتائات؛ آیت‌الله العظمی خامنه‌ایتوضیح المسائل؛ آیت‌الله العظمی بهجت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آیت الله بهجت ره امام خمینی ره امام خامنه ای آیت الله خامنه ای بیلیارد حدیث قرآن کریم مرجع تقلید آیت الله بهجت ره امام خمینی ره امام خامنه ای آیت الله خامنه ای بیلیارد حدیث قرآن کریم مرجع تقلید بنا بر احتیاط واجب بازی با آلات قمار برد و باخت بدون برد و باخت جایز نیست آیات عظام نظر مراجع آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۷۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از گمرک، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۹۴ هزار و ۴۹۵ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارد شده به کشور در مدت یاد شده ۱۲۲ میلیون و ۸۵۹ هزار دلار بود.

این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶۶ هزار و ۱۹۳ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۰۶ میلیون و ۵۵۸ هزار دلار به شیوه تجاری و ۲۸ هزار و ۳۰۲ دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش ۱۶ میلیون و ۳۰۱ هزار دلار به شیوه مسافری وارد گردید.

بر اساس این گزارش، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ به شرح گوشی‌های تلفن همراه هوشمند و کد شماره ۸۵۱۷۱۴۲۰ به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • بیش‌از ۲۷ میلیون مکالمه رومینگ ملی
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • کشف محموله گوشی تلفن همراه سرقتی در گرمسار
  • عشق الخاندرو گارناچو به کریستیانو رونالدو، حتی هنگام بیلیارد بازی کردن! / عکس
  • کلاهبرداری با ترفند رسیدساز جعلی