Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنده شیرین‎ترین و بهترین خاطرات دوران مبارزه با شاه را از ایشان دارم. خاطره شیرین مهرماه سال 1354 را هرگز فراموش نمی‎کنم.

حریم امام نوشت: حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد حجتی کرمانی از شاگردان برجسته امام خمینی به حساب می‌آید. وی به دلیل سابقه طولانی در مبارزه با رژیم پهلوی و همراهی با نهضت، و همچنین به خاطر تألیفات و مسئولیت‌های مختلف از جمله نمایندگی مجلس خبرگان رهبری چهره‌ای شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجتی کرمانی این روزها در کنار نویسندگی، به عنوان معاون حقوقی روزنامه اطلاعات مشغول به کار است.

 

ایشان و مرحوم آیت‌الله ربانی املشی از دوستان صمیمی و همرزم یکدیگر بوده‌اند و در این گفت‌وگو مثل همیشه ساده و بی‌آلایش به تناسب حال و حوصله‌ای که داشت برایمان از مرحوم ربانی سخن گفت.

ظاهراً رفاقت شما با آیت‎الله ربانی املشی، رفاقتی دیرینه بود؟

بله. دوستی بنده با مرحوم آقای ربانی املشی به سال 1333 که جوانی 20 ساله بودم، برمی‎گردد. من و مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی از دوستان صمیمی ایشان بودیم. یادم هست آقای هاشمی توپی خریده بود و در روزهای تعطیل دسته‎جمعی با دیگر رفقا فوتبال می‎رفتیم.

در کجا فوتبال بازی می‎کردید؟

زمین‎های خاکی اطراف قم بود. آنجا می‎رفتیم. خلاصه عرض کنم رفاقت ما از همان موقع با آقای ربانی املشی شکل گرفت و با ایشان مأنوس شدیم.

وجه امتیاز ایشان بر سایرین چه بود؟ چون در جایی دیدم که شما فرموده بودید ایشان از ما بهتر بود.

آقای ربانی خصوصیتی داشت که به تبع آن در بسیاری از امور دیگر ممتاز و برجسته بود و آن این بود که در هر کاری که وارد می‎شد، به بهترین وجه ممکن از عهده آن کار برمی‎آمد و لذا در درس و بحث بسیار جدی، باهوش و مصمم بود. شجاعت او به‎گونه‎ای بود که دوستان مبارز ما را تحت تأثیر قرار می‎داد و به آن‎ها روحیه می‎داد؛ بنابراین شجاعتی عجیب داشت. به قدری مؤدب، متین، بخشنده و جذاب بود که همه را جذب خود می‎کرد. بنده خودم را از مریدان ایشان می‎دانستم و می‎دانم.

هم‎مباحثه‎های ایشان چه کسانی بودند؟

مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، مرحوم آقای طاهری خرم‎آبادی، مرحوم آیت‎الله مؤمن، مرحوم آقای بهرامی، شیخ ساوجی و ... .

از دوران تبعید و زندان با ایشان خاطره‎ای دارید؟

بنده در ایام مبارزه چند جایی تبعید بودم؛ از جمله در سنندج. قرار بود از سنندج به جیرفت منتقل شوم. آقایان معادی‎خواه و سید هادی خامنه‎ای هم به آنجا تبعید شده بودند؛ چون تحت الحفظ نبودیم، خودمان باید می‎رفتیم. عازم کرمان بودیم که در میدان مهدیه تهران بازداشت شدیم و پس از چهل روز زندانی شدن ما را به جیرفت فرستادند. در آنجا با آقای ربانی املشی و آقای ربانی شیرازی تبعیدی بودیم؛ چون این آخرین تبعیدی من در زمان شاه بود و با دو ربانی همراه شده بود. خاطره آن کاملاً در ذهنم هست. 10 روزی در جیرفت بودیم که از طریق مرحوم آقای زواره‎ای که آن موقع وکیل زندانیان سیاسی بود، باخبر شدیم که بقیه ایام تبعید بخشیده شده است.

بنده شیرین‎ترین و بهترین خاطرات دوران مبارزه با شاه را از ایشان دارم. خاطره شیرین مهرماه سال 1354 را هرگز فراموش نمی‎کنم. در زندان بودیم که آقای ربانی املشی را برای ملاقات با همسرش به سالن ملاقات بردند. وقتی برگشت دیدم خیلی خوشحال است. پرسیدم: «چه شده؟» گفت: «خبر خوشی برایت دارم. مژدگانی بده تا بگویم.» خیلی مشتاق بودم که ببینم چه می‎خواهد بگوید. عرض کردم: «هر چه بفرمایید، می‎دهم.» ایشان فرمود: «خداوند به شما پسری مرحمت فرموده است.» بنابراین خبر تولد فرزند بزرگم (ابوذر) را از زبان مرحوم ربانی املشی شنیدم.

از عشق و ارادت آیت‎الله ربانی املشی به حضرت امام بفرمایید. با توجه به حوادث پیش آمده در دهة شصت و در سال پایانی عمرشان، آیا همچنان ارادتش به حضرت امام را حفظ کرده بود؟

در اواخر دورة حیاتش مسئلة ناگواری برایش پیش آمد. رحلت نابهنگام ایشان معلول این حوادث ناگوار بود. اجمالاً آنچه می‎توانم بگویم این است که با توجه به خویشاوندی نسبی ایشان با مرحوم آیت‎الله منتظری چنین استنباط می‎کنم که مرحوم ربانی املشی از نظر افکار سیاسی هماهنگ با مرحوم آیت‎الله منتظری بود و لطماتی هم که دید، احتمالاً به خاطر همین هماهنگی بود. این را هم اضافه می‎کنم که آقای ربانی تواضع و مهربانی و افتادگی و خاکی بودن را عیناً مثل آیت‎الله منتظری داشت. این ارادت به آیت‎الله منتظری به هیچ وجه خللی در ارادت ایشان به مرحوم امام وارد نیاورد. عین خود من که با وجود شدت ارادتم به حضرت امام، همچنان به آیت‎الله منتظری علاقه‎مند هستم و ایشان را استاد فراموش نشدنی خودم می‎دانم؛ آقای ربانی املشی هم همین‎طور بود. من منافاتی بین ارادت امام و اظهارنظر متفاوت قائل نیستم. ممکن است کسی شدیداً و صددرصد به امام ارادت داشته باشد، با این حال نظرات متفاوتی با ایشان داشته باشد؛ مثل نظرات اجتهادی. در نظرات اجتهادی فقه، علما و مجتهدین با همدیگر اختلاف‎نظر دارند و به هم ارادت می‎ورزند. کسانی با امام اختلاف‎نظر داشتند؛ مثل مرحوم آیت‎الله منتظری که هم تا آخر عمر ارادتش به امام را حفظ کرده بود؛ با این حال نظرات خودش را داشت؛ به هیچ وجه ارادت آیت‎الله منتظری به امام تا پایان عمر کم نشد.

به‌ عنوان حسن ختام اگر نکته‎ای هست، بفرمایید.

از شما و دوستان شما در مجلة حریم امام تشکر می‎کنم. انصافاً هم از لحاظ محتوا و هم صفحات و تصاویر خیلی بهتر از گذشته شده و قابل استفاده است و بنده با علاقه، دنبال و استفاده می‎کنم.

 در پایان از پدر بزرگوار مرحوم آقای املشی، یعنی مرحوم آیت‎الله ابوالمکارم املشی یادی بکنیم که به گمان بنده مرحوم آقای املشی بخشی از سجایای اخلاقی را از پدر بزرگوارش که از علما بود، به ارث برده بود.

در همان ایام همة طلاب او را خلف صالح مرحوم آیت‎الله ابوالمکارم ربانی املشی می‎دانستند. آقای ربانی املشی نزد بزرگانی همچون آیت‎الله العظمی بروجردی و حضرت امام خمینی و آیت‎الله منتظری درس خوانده بود و از شاگردان خوب حضرات شناخته می‎شود.

با اینکه فرزند شخصی مثل آیت‎الله ابوالمکارم ربانی املشی بود، اما حقیقتاً عالمی بی‎ادعا بود. خلاصه عرض کنم جوانی ما مجذوب دیانت، صفای باطن و رفاقت مثال‌زدنی ایشان شد. همواره به بزرگواری این اسوه علم و تقوا غبطه می‎خورم و این ارادت تا به آخر باقی بود./ جماران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان در ابلاغ شوشتری آمده است :

جناب آقای فرج اله شوشتری

سلام علیکم ؛

نظر به مراتب تعهد تخصص و توانمندی جناب عالی به موجب این ابلاغ با حفظ پست سازمانی به عنوان " سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی " منصوب می‌شوید

امید است با اتکال به خداوند منان تحت توجهات حضرت ولیعصر عج و با پیروی از منویات و فرامین مقام معظم رهبری مدزلله العالی و با اهتمام به برنامه‌های دولت مردمی حضرت آیت الله دکتر رئیسی با تاکید بر شاخص‌های ، عدالت محوری ، انقلاب یگری ، مردمداری ، پاکدستی، فساد ستیزی ، قانون مداری و تعامل سازنده با دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف و ماموریت‌های محوله موفق و موید باشید.

سید محمدرضا هاشمی

گفتنی است فرج اله شوشتری ؛ فرزند سردار رشید اسلام شهید نور علی شوشتری ( شهید وحدت) ، متولد اردیبهشت ماه ۱۳۵۶ ، اهل خراسان و دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دانشجوی دکترای مسائل ایران است و تا کنون مسئولیت هایی همچون :

- مدیر کل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان خراسان رضوی

- عضو هیئت مدیره تامین سرمایه بانک مسکن

-رئیس هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان رضوی و... را عهده دار بوده است .‌

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان خلاصه سخنان جمعی از مسئولین در مراسم تودیع و معارفه معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان به شرح زیر می باشد

***استاندار سمنان : همدلی، صمیمیت، وحدت و انسجام مولفه های موفقیت استان سمنان است

استاندار سمنان گفت: با تلاش و کوشش صورت گرفته در حوزه معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و زیرمجموعه این معاونت و همراهی با سایر دستگاه های اجرایی ذیربط، در سایه همدلی، صمیمیت، وحدت و انسجام، موفقیت های بسیاری بدست آمد.

سید محمد رضا هاشمی، استاندار سمنان روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در جلسه تکریم و معارفه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان در محل سالن جلسات غدیر استانداری گفت: دستیابی به رشد اقتصادی مثبت، احیاء واحد های راکد، کاهش تورم، ایجاد فرصت شغلی برای بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از محل احیاء واحدهای راکد و سایر موارد از جمله دستاورد های بدست آمده در استان سمنان در دولت سیزدهم تاکنون است.

وی افزود: در ۱۱ اسفند ماه سال ۱۴۰۲، با اقدامات صورت گرفته و تمهیدات اندیشیده شده توسط ستاد انتخابات استان، انتخابات به بهترین شکل ممکن به انجام رسید.

هاشمی ادامه داد: استان سمنان بواسطه تدین و دینداری جزو استان های موفق در طرح عفاف و حجاب و رعایت مردم در این حوزه است.

وی خاطر نشان کرد: با اجرای موفق طرح جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر در سطح استان، امروز معتاد متجاهر در استان وجود نداشته و زمینه بازگشت به خانواده و اشتغال برخی از این افراد نیز فراهم شد.

استاندار سمنان بیان داشت: درصد باسوادی در استان سمنان از سطح میانگین کشوری بالاتر بوده و این استان به عنوان یک استان دانشگاهی شناخته می شود.

هاشمی گفت: امروز انشالله از وجود آقای فرج الله شوشتری، فرزند شهید والامقام شوشتری، از مدیران موفق، متخصص، متدین، مخلص و متواضع در استان سمنان بهره مند خواهیم شد.

وی همچنین در ادامه عنوان کرد: از تلاش ها و همراهی های آقای ریواده، در مسند معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری تقدیر و تشکر کرده و برای آقای شوشتری، فرزند شهید والامقام شوشتری در این مسئولیت آرزوی توفیق دارم.

استاندار سمنان در پایان گفت: تلاش برای تحقق شعار سال، حفظ امنیت و وحدت استان، پیگیری مصوبات سفر دور دوم رئیس جمهور به استان، اجرای مطلوب طرح نهضت ملی مسکن، برگزاری کنگره ۳ هزار شهید استان، تحقق سیاست ها و برنامه ها در حوزه جوانی جمعیت و سایر موارد از جمله مقوله هایی است که باید در حوزه معاونت سیاسی به صورت جد در دستور کار باشد

***احمد یواده، معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان:

مردم استان سمنان مردمی ولایتمدار، دیندار و عالم پرور هستند.

- از تمامی همکاران، فرمانداران، بخشداران، معاونین سیاسی فرماندار، کارشناسان و تمامی عزیزان که در طول مدت حضور در این مسند با بنده همراهی داشتند، تقدیر و تشکر می کنم.

-مسائل حوزه معاونت سیاسی استانداری با شعار وحدت، همدلی، انسجام، رفاقت و صمیمیت پیگیری و اجرایی شد.

-از تمامی عزیزان بویژه مهندس هاشمی، استاندار سمنان از مدیران در تراز انقلاب اسلامی که شرایط این خدمت را برای بنده فراهم آوردند، تقدیر و تشکر می کنم.

-مردم استان سمنان مردمی ولایتمدار، دیندار و عالم پرور هستند.

-فرصت های زیادی در استان سمنان وجود دارد، انشالله تمامی همکاران این همراهی را با قدرت بیشتر با آقای شوشتری تداوم دهند.

***شوشتری ، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان:

ما نیاز به یک انقلاب اداری و دولتی داریم

-از حُسن نظر مهندس هاشمی، استاندار سمنان بواسطه محول نمودن این مسئولیت تقدیر و تشکر میکنم.

-بنده برای خدمت به مردم در هر مسند و مسئولیتی، بخصوص زمانی که در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) حضور یافتم اظهار شعف و خوشحالی داشته و دارم.

-بسیار خرسندم که در دولت مردمی جناب آقای رئیسی مقام والای خدمتگزاری برای مردم ایران اسلامی بویژه مردم خوب استان سمنان نصیب بنده شده است.

- یاد و خاطره شهید گرانقدر و والامقام، علی عربی را گرامی می دارم و امید دارم بتوانم در سرزمین این شهید والامقام خدمتگزار خوبی برای مردم باشم.

- ما نیاز به یک انقلاب اداری و دولتی داریم، انشالله شعار زیبای استاندار سمنان مبنی بر انسجام، صمیمیت، رفاقت و همدلی را مَدنظر کاری خود قرار خواهیم داد.

- مسیر روشنی که با استاندار سمنان در خصوص استان اعلام و مورد تایید رئیس جمهور قرار گرفت را انشالله با نگاهی نو و متفاوت و با مشورت‌های استاندار سمنان پر قدرت تر ادامه خواهیم داد.

-هر کجا که ما بر مبنای توانمندی های مردم حرکت کردیم و اقدامات با محوریت مردم پایه صورت گرفت، شاهد موفقیت های بسیار مطلوبی بودیم.

- انشالله در این مسیر بر شبکه های مردمی و با تکیه بر توانمندی و پتانسیل های مردمی به پیش خواهیم رفت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900641

دیگر خبرها

  • سرویس‌دهی اتوبوسرانی تبریز برای تماشاگران بازی تراکتور و استقلال
  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش
  • خبر‌هایی از بزرگداشت مرحوم آیت الله ترابی در دامغان
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • وضعیت منـزل سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش را ببینید | تصویـر
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش + تصاویر
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش